Bra råd

Bra råd för rätt belysning

0

En passande och bra belysning bäddar för en trivsam inomhuskänsla och klimat. Ett privat hem och ett kontor har helt olika behov när det kommer till ljus. Dock finns det en gemensam nämnare för båda och det är att belysning ska passa själva lokalen och människorna som vistas där.

Vill du ha lite mer råd för att få den rätta belysningen? På nätet hittar du mer information om led belysning och hur du kan handla lampor online. Här kommer några ytterligare tips för dig som är på jakt efter det perfekte inomhusljuset:

– En privat bostad har andra behov jämfört med kontorsplatsen. Till exempel behöver du inte skaffa dig en taklampa i lägenheten. Det räcker med att sätta lite olika lampor som sprider vackert ljus.

– Ska du välja arbetsljus bör du sikta på ett koncentrerat och bländfritt sådant. Lampan ska också kunna ställas in i olika positioner för att passa den arbetande.

– Gardinerna i bostaden spelar också roll. Ljusa gardiner öppnar upp rummet och sprider dagsljuset. Mörka gardiner däremot stänger in det. Därför bör du införskaffa flera lampor om bostaden har mörkare interiörfärger.

– Likt gardinerna i föregående punkt spelar även väggfärgerna roll när du ska montera belysning. Vita väggar kräver svagare belysning och färre ljuspunkter än mörka.

Färgat ljus kan vara fint för vardagsrummet

Färgat ljus uppskattas av många, speciellt i sov-, eller vardagsrummet. Vill du också avnjuta det? Då ska du skaffa en lampa med färgad textilskärm. Bäst är det att anpassa textilskärmens mönster till resten av interiören i färgskala och design.

Led lampor är väldigt populära både för privat bruk och i affärsvärlden. Deras höga miljövänlighetsfaktor gör dem väldigt omtyckta. En led lampa varar längre och första investeringen, som brukar vara högre jämfört med en vanlig lampa lönar sig i längden. På lampornu eller lampornu.se kan du läsa mer om led belysningen.

Se över dina trädgårdsmöbler

Previous article

Välj en bra bandsåg

Next article

You may also like

More in Bra råd