Uncategorized

Pärla på annorlunda sätt

0

Något som har varit poppis länge, det är att pyssla med plastpärlor, oftast då rörpärlor i form av Hama beads. Det genom att göra olika motiv på pärlplattor. Det finns ju idag både stora pärlplattor och små pärlplattor att använda om man vill pärla på pärlplatta. Ofta har många av oss redan som barn fått upp ögonen för denna hobby. Man pärlade då vackra motiv och sedan strök man dem med hjälp av bakplåtspapper och ett strykjärn. Det för att pärlorna skulle smälta samman och så att säga klistras ihop.

För att få ett bra resultat då du använt små pärlplattor, så är det viktigt att du stryker helt utan att använda dig av ånga på strykjärnet. Det är även viktigt att låta motivet sakta smälta samman. Det för att du ska få det allra bästa resultatet. Om du vill se till att inte motivet så att säga bågnar, så är det viktigt att även stryka pärlorna från baksidan och då har ett bakplåtspapper som mellanlägg. Det ger ett bra, stabilt och hållbart resultat.

Smält pärlor med perfekt resultat

Du kan om du vill ta själva pärlandet till en helt ny nivå! Det genom att smälta pärlorna före du börjar pärla med dem. Detta pyssel är roligt för både barn och vuxna. Det går snabbt och lätt att göra. Det genom att använda dig av ugnen! Det tar bara ett par minuter för pärlorna att ändra formen i ugnen. Pärlorna kommer då att få en lite finare, rundare form och passar sedan perfekt att använda då du ska göra fina halsband eller armband.

Du kan köpa små pärlplattor och olika sorters Hama pärlor hos Billig Lek. Det så att du både kan pärla och göra smycken av smälta pärlor.

För att smälta pärlorna på bra sätt, så ska du dels då ha pärlor, bakplåtspapper och så klart då en ugn. Ugnen ska du sätta på 200 grader. Sedan ställer du de pärlor du vill smälta på bakplåtspappret. Se till att vara noga så att de inte välter. Om de gör de, så kommer hålen i dem att smälta samman. In i ugnen med dina pärlor, i runt 3–4 minuter. Ta ut dem och låt dem sedan svalna. Därefter kan du göra fina smycken med dem genom att trä dem på tråd.

Stora eller små pärlor?

Vad för typ av pärlor du ska köpa, det beror på vad det är du ska göra. Är det så att du har små pärlplattor du vill pärla, då är det Hama mini du ska använda dig av. Denna pärla är på 2,4 mm. De gå använda för att göra fina pärlplattor med, eller för att göra pärlsömnad. Om du ska göra smycken, oavsett om du ska smälta dem före eller inte, så kan det vara bra att välja Hama midi eller Hama maxi. Den vanligaste pärlan att använda är just den i mellanstorleken, midi. Den är på 5 mm i diameter och går använda till det allra mesta inom pärlande.

Bra råd för dig verksam inom finansiella branschen

Previous article

Hitta en passande tv bänk

Next article

You may also like