Se över dina trädgårdsmöbler

0

Är våren framme och väntar du på sommaren? Ja, då har det helt klart blivit dags att se över dina trädgårdsmöbler. Behöver du nya eller fungerar förra årets? Ska de repareras eller är de bevarade?

Ifall du nu ska köpa ett nytt set så har du lite olika saker att tänka på. Först och främst finns det ett relativt stort utbud av utemöbler då både storlekar och stilar varierar markant från varandra. Prisvariationerna kan också vara stora beroende på modell, tillverkningsmaterial och beståndsdelar.

Det viktigaste är att hitta en stil som passar både trädgården och huset. Utemöblerna ska skapa en fin helhetsbild.

Olika stilar

Det finns gott om olika stilar när det kommer till utemöbler. Idag kan du hitta allt från den lantliga välbekanta stilen till en mer lekfull bistrostil som för dig till Paris och dess vackra caféer. Äger du en större trädgård behöver du utan tvekan ett längre och mer massivt bord kring vilket vänner och bekanta kan samlas. En lite mindre trädgård har helt andra behov. Där gäller det att välja ett pittoreskt möblemang med nätta stolar som piffar upp platsen.

Textilier kan göra mycket för dina trädgårdsmöbler. Sköna, rutiga kuddar eller randiga sittdynor kan göra underverk och skapa den rätta känslan.

Att tänka på

Vissa trädgårdsmöbler kräver mer underhåll än andra, något som du bör tänka på i förhand. Utemöbler tillverkade av trä kräver oljning och ska hållas borta från regn. Detta gäller inte plastmöblerna som kan stå ute hela sommaren utan att skadas på något sätt. Så vill du ha lättskötta möbler ska du absolut blicka mot plastvarianten. Dock är trämöblerna betydligt skönare att sitta på.

Ett annat bra tips är att välja möbler och dynor som passar husets färg eller blommorna du har planterat i trädgården. Det kommer att ska den där perfekta helhetsbilden som vi tidigare nämnde i inlägget.

Konstruktion

Previous article

Bra råd för rätt belysning

Next article