Konstruktion

Tänker du installera en utedusch?

0

Har en fin trädgård med välklippt gräs som du helst sitter i under sommaren? Bra, då är du en av många. Kanske har du redan införskaffat dig riktigt sköna utemöbler och väntar på att sommaren äntligen ska knacka på dörren? Tänker du att du möjligtvis även behöva installera en utedusch för att svalka dig ifall det blir riktigt varmt? Ifall du går i de tankarna kommer du att finna det här inlägget ganska matnyttigt.

En utedusch kan du köpa både online eller i en vanlig butik. Båda varianterna är ok och du kan få bra service oavsett om du väljer en leverantör som endast har en nätshop eller en traditionell sådan med en fysisk affär.

En guide till den rätta uteduschen

Vad ska du tänka på när du väljer en utedusch? Här kommer några bra tips:

  • Vilken modell ska du ha?

  • Var tänker du installera uteduschen? Hur ser din trädgård ut och vad finns det för utrymme?

  • Vad kan den kosta? Hur ser din budget ut? Ifall du inte satt upp en budget, rekommenderar vi varmt att du gör det. Tänk på att priserna kan skilja sig relativt mycket beroende på modell och tillverkare. Ifall du vill ha en lyxigare modell i rostfritt stål till exempel kan kostnaden bli ännu större.

Två alternativ att välja emellan

Man särskiljer mellan två huvudsakliga typer av uteduscher. Vilka är de? Först och främst har vi den soluppvärmda varianten och en som drivs på gasol.

En utedusch som drivs på gasol är kopplad till en gasolvattenberedare. Utmärkande med den modellen är att själva uppvärmningen sker snabbt. Du når till önskad temperatur på kanske en kvart eller till och mer kortare tid. Efter uppvärmning stänger du av vattenberedaren och på så sätt sparar du pengar och energi.

För dig som gärna tänker miljövänligt passar den soluppvärmda uteduschen. Du har kanske redan listat ut hur vattnet värms upp där. Ja, du har rätt, genom solens strålar. Viktigt att tänka på när det kommer till den här modellen är att installera uteduschen på en plats som har mycket sol.

Tänk på att båda modellerna kan kompletteras med passande insynsskydd.

Hitta Kreditkortet – bra jämförelsesajt att använda dig av

Previous article

You may also like