Utrustning

Välj en bra bandsåg

0

När det gäller utrustning som kan vara bra att ha, så finns det ju en del verktyg som är värt att satsa på. Bland annat är det inte fel att ha flera olika sågar. En bra bandsåg är rätt smart att ha. Sådana sågar är ofta vanliga att se i verkstäder samt att det ofta finns sådana i träslöjdssalar. Om du vill satsa på att skaffa en sådan här såg, så bör du fundera lite på vad för modell av bandsåg som passar dig och det du ska göra. Det finns ju stora och små bandsågar att välja mellan samt att du även bör fundera på såghöjd, hastighet och effekt.

Tänk på detta

När du ska välja ut en bandsåg, fundera då som sagt var för modell du behöver samt hur stor eller liten den ska vara. Sedan är det bra att kolla såghöjd eller skärhöjd. Det är vad som avgör hur tjockt trä ämne du kan såga i. Kolla även vad det är för avstånd till anhållet som det heter. Det kan vara av betydelse om du ska såga stora ämnen. Du bör även titta på det som heter generell effekt. Den kan vara av betydelse om du ska såga många hårda träslag. Det kan då behövas en maskin som så att säga orkar med det. Den måste ju klara av att driva igenom sågbladet genom träet på bra sätt. Kolla även hur många hastigheter det finns på sågen.

Välja olika sågar

Det kan vara bra att ha olika sågar och inte bara en bandsåg hemma. Vad för sågar du bör satsa på är så klart något du vet bäst själv. Det beror ju på vad det är du ska såga och varför. Om du har en hobby med att bygga olika saker, eller renoverar mycket, så är det smart att satsa på bra sågar och andra verktyg för det.

Bra råd för rätt belysning

Previous article

Bra råd för dig verksam inom finansiella branschen

Next article

You may also like